نور حکمت

الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم ***** اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نور حکمت

الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم ***** اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

شبِ قدر چیست؟

سه شنبه, ۸ تیر ۱۳۹۵، ۰۹:۴۰ ق.ظ

**************

« ﻟَﻴﻟَﺔُ القَدرِ خَیرٌ مِن ألفِ شَهر»

شبِ قدر چیست؟


و چرا به این نام نامیده شده؟

و چرا از هزار ماه نیز بهتر و برتر است؟

- أوّلاً از بُعدِ مادّی و طبیعی و تکوینی، واقعیّتی بسیار بزرگ و مهمّ و راهگشا وجود دارد که علم بشر تاکنون آن را نشناخته است، لکن به زودی، به این حقیقتِ واقع خواهند رسید. قبل از اشاره به این واقعیّتِ بزرگ، نکاتی را مقدّمةً به عرض می‌رسانم - و شاید برخی از این نکات نیز برای اوّلین بار باشد که ارائه می‌گردد -:

الف- براساسِ برخی روایات، خلقتِ شب مقدّم بر خلقِ روز است. در تمامِ قرآن کریم نیز هر جایی که صحبت از خلقِ این دو پدیده است، ابتدا لیل و سپس نَهار آمده است: «وَ هُوَ الَّذِی خَلَقَ اللَّیلَ وَ النَّهَار».

ب- خواصّ معنوی و روحانیِ شب بر همگان روشن است.

در آیاتِ أوائلِ سورۀ مبارکه مزّمّل نیز بر همین معنا تصریح شده است؛ به علاوه، این گرفتاری‌ها و مشاغلِ روز را نوعی مانع برای برخی جهاتِ معنویّه می‌داند: «إنَّ لَکَ فِی النَّهَارِ سَبحاً طَوِیلاً».

ج- همان‌طور که در بُعدِ فضائل، نقشِ شب بسیار بالاتر از روز است، در زمینۀ رذائل نیز عمدةً و غالباً شب هنگام مؤثّرتر از روز می‌باشد.

د- علم بشر نیز مؤیّدِ این حقیقتِ قرآنی است که شب، موجبِ سکونت و آرامشِ جسم و جان است. به همین جهت، استراحت و خوابیدنِ روز به هیچوجه نمی‌تواند جایگزینِ خواب و استراحت در شب باشد - و ساعت‌ها خوابیدن در روز، آن آرامش و سکونتی را که یک ساعت خوابیدن در شب به ما می‌دهد، تأمین نمی‌نماید -.

ﻫ - خواصّ و ویژگی‌های مادّی و طبیعیِ شب، با روز فرق دارد. مثل اینکه گیاهان، در شب، موادّ و گازهایی را از خود بُروز داده و متصاعد می‌کنند که در روز چنین نبوده یا نقطۀ مقابلِ آن است.


**************

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">