نور حکمت

الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم ***** اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

نور حکمت

الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم ***** اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

حُجَّت بیرونى و حُجَّت درونى

شنبه, ۲۷ آبان ۱۳۹۶، ۰۶:۴۵ ب.ظ
**************

بهره گیرى از حُجَّت بیرونى (راهنما و هشداردهنده)
و حُجَّت درونى (قوّه عقل و تفکر)
در تمام امور زندگى


براى تمام مراحل و مقاطع و امور زندگى آدمى، وجود راهنما و هشداردهنده، بسیار خوب و یک نعمت ارزنده است و هر کسى که چنین رهنما و هشداردهى را در دسترس داشته باشد، باید از وجود و هشدارها و رهنمودهاى او بیشترین و بهترین بهره ها را ببرد. امّا اگر فردى در امر و امورى از زندگى خودش فاقد چنین نعمتى است، از نعمت عقل و فکر و تحقیق خودش نباید غافل گردد.

همین قوّۀ عاقله و مفکّره و نیروى جستجو و تحقیق و حق یابى است که یک انسان واقعى را در همه امور و مقاطع و مراحل حیاتش امر به دورى از کُفر و کفران و کُفرورزان و کُفران گران نموده و او را با همان حجّتِ درونى (یا برونى) به مقابله و ستیز با آنان فرا مى خواند.
یکى از مهمترین اسباب فیروزى و توفیق یک انسان واقعى، عمل جدّى و باطنى و همیشگى به نکته مزبور است. چنین کسى از زندگى خویش بهترین و شیرین ترین بهره ها را مى بَرَد؛ و آنانکه چنین نیستند، لذّتشان فقط در فخر و تفاخرها و چشم و همچشمى هاشان است و ظاهرى است (نه اینکه واقعاً و در درونشان نیز احساس شیرینى و لذّت داشته باشند).


**************

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">